26. srp 2012.

Spajanje TV kartice na kompjuter

Evo, jedan mali Tutorial o spajanju PCI (TV) kartice na racunar.(hardverski dio) 

Dakle ovo je TV kartica (na slici 1) o kojoj ovaj tutorijal govori. Umjesto dotične TV kartice mogla bi biti bilo koja kartica koja se spaja na PCI (zvučna, modem, LAN, WLAN...)
Prije nego išta krenete raditi po unutrašnjosti kućišta obavezno sigurnosnu sklopku na napajanju stavite u položaj 0 (Isključeno), te potpuno isključite računalo iz struje.
[color=blue]TV kartica koja se spaja na PCI utor[/color]
Nikada nemojte previše dirati komponente kartice kao što su čipovi, kondenzatori i ostalo što se na njoj nalazi, jer biste slučajno, neznajući da jeste, mogli pokvariti taj komad hardwarea.Sada pažljivo uzmite PCI karticu. Polako je stavljajte u PCI slot (PCI slotovi su na matičnima obično bijele boje, duguljasti su i položeni su vodoravno. Nalaze se na doljnjoj polovici matične ploče. Pogledajte Sliku2 za bolje razumijevanje.). Zapamtite: ništa nesmije ići na silu, sve treba lagano spojiti, a ako ste dobro namjestili uspjeti će te sigurno glatko spojiti. Dakle NIŠ TA NA SILU!
[color=blue]Spajanje TV kartice u PCI slot, pažljivo i bez upotrebe sile![/color]
Nakon što uspješno spojite karticu u slot morate je obavezno još zašarafiti sa strane za kućište, kako se kartica nebi klimala (da nebi došlo do loma PCI priključka na kartici) ili da nebi ispala.
[color=blue]Zašarafljivanje kartice za kućište radi sigurnosti.[/color]
Sada ste završili s hardwareskim poslom. Još vam jedino preostaje instalacija drivera kako bi novougrađeni uređaj radio bez problema. Drivere uvijek dobite na priloženom CD-u uz hardware. Nakon instalacije drivera uživajte u televizijskom programu na računalu, kao ja, ili u bilo čemu drugome, ako niste spajali TV karticu nego neku drugu PCI karticu. 

0 comments:

Objavi komentar