6. stu 2012.

Fifa 13 : Bilans prodaje


Trenutni poslovi u kući EA su vise nego dobri: Izdavač prezentira bilans prodaje zadnjeg tromjesečju koji zaista nije za skrivanja.

Kratko nakon izdavanja igre, EA je imenovao "Fifa 13" za najprodavaniju igru ikad. Četiri sedmice poslije ovaj izdavač izvlači bilans iz aktuelnog poslovnog dijela i zaista: Sa 7,4 miliona prodatih "Fifa 13" u prve četiri sedmice, bez obzira na bezbroj tehničkih poteškoća, ovo je impresivan start za ovu simulaciju fudbala.


I nisu samo u tom polju uspješni. I "Electronic Arts"-ov "Battlefield 3" pridonosi idalje značajan dio uspjeha ovom izdavaču. Premum usluga ove igre u međuvremenu sa 2 miliona pretplatnika ulijeva redovno novac u kasu. Marke "Fifa" i "Battlefield" se pretvaraju, ako se vjeruje EA-u, u godišnji milijardski posao. Veliku ulogu u tome igraju dodatni sadržaj koji je moguće preuzeti sa interneta. Na području digitalne distribucije EA bilježi 40-postotno povećanje profita u odnosu na prethodnu godinu.



Sa nedavno izdatim "Medal of Honor - Warfighter" i nadolazećem startu "Need for Speed - Most Wanted" očekuje EA u narednom tromjesečju uspješne prodajne brojke i računa na povečanje dobiti za 25 procenata u tekućoj finansijskoj godini.
Učitava se...

0 comments:

Objavi komentar